Konftel bedankt iedereen voor een uiterst succesvol jaar

02-03-2021

Konftel bedankt iedereen voor een uiterst succesvol jaar

 

Vergader- en samenwerkingsspecialist Konftel bekroont een jaar van ongekend succes met een reeks onderscheidingen, als blijk van waardering voor haar best presterende distributiepartners. Wereldwijd groeide de jaaromzet naar een niveau dat nog nooit eerder was bereikt in de ruim 30 jaar dat het bedrijf actief is - in 2020 werd Konftel bovendien een belangrijke speler op het gebied van videovergaderingen: met krachtige camera's, flexibele videokits en baanbrekende audio-innovaties.


Elk jaar zet Konftel zijn belangrijkste distributeurs wereldwijd in de schijnwerpers met speciale Konftel-onderscheidingen voor de beste partners en de sterkste groei in verschillende regio's. Het bedrijf zegt dat in 2020, tijdens de omslag naar thuiswerken en videovergaderingen, hun inzet belangrijker was dan ooit - als deel van een specifiek tweetrapstraject naar de markt.
De uitdaging aangaan


"Wereldwijd hadden kantoormedewerkers opeens effectieve oplossingen nodig voor vergaderen op afstand om te kunnen blijven presteren. Onze partners en hun netwerken van wederverkopers gingen de uitdaging aan en speelden een hoofdrol bij de omslag," zegt Tommy Edlund, Director of Global Sales bij Konftel. "Wij vinden dat hun buitengewone inspanningen om de wereld in deze moeilijke tijden productief te houden, onze bijzondere waardering verdienen. Het voelt dan ook extra speciaal om dit jaar de prijzen uit te reiken aan een paar van onze beste partners."


Hoogwaardige videokits als de Konftel C20Ego en de bekroonde C50800 Hybrid zijn ontworpen als 'perfecte match' in de huidige trend van het hybride werken. Half februari voegde Konftel de Konftel Cam10 toe aan haar groeiende assortiment. Het is een business webcam voor PC-gebruikers die ook thuis professioneel in beeld willen worden gebracht bij videovergaderingen.
"Dit zijn andere tijden in een andere wereld, vooral als het gaat om werken op afstand. De wereld houdt de adem in met het oog op de uitrol van een vaccin, maar zelfs als veel mensen straks weer gewoon naar kantoor kunnen, zijn de verwachtingen rond flexibel en mobiel werken voorgoed bijgesteld. We gaan nooit meer terug naar hoe het was," zegt Edlund.
Onderscheidingen voor betrokken partners

 

Awards


Konftel weet dat betrokken distributiepartners cruciaal zijn. Samen zorgen wij ervoor dat steeds meer eindgebruikers 'bij elkaar kunnen komen, ook als ze niet bij elkaar zijn'. In onze Hall of Fame:
Noord-Amerika Jenne Inc (Beste Partner en Sterkste Groei)
West-Europa Exertis PRO AV (Beste Partner en Sterkste Groei)
Centraal Europa KONTEL Spolka Z Ograniczona (Sterkste Groei)
Oost-Europa EMAG (Beste Partner)
Noord-Europa PeBeCom AS (Sterkste Groei)
Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland  Komsa Kommunikation Sachsen AG (Beste Partner) en Herweck AG (Sterkste Groei)
VK & Ierland Exertis (VK) Limited (Beste Partner)
Zuidoost-Azië VExpress Distribution (Beste Partner)
Noordoost-Azië Control Tech Group Ltd (Beste Partner) en Kaul Data System Inc (Sterkste Groei)


"De wereld is veranderd en Konftel ging daar soepel in mee. Wij hebben onze positie als toonaangevende specialist in videovergaderingen verder versterkt - geruggesteund door loyale en betrokken distributeurs en wederverkopers, die aan de basis staan van ons specifieke tweetraps-businessmodel, zonder directe verkoop."
Edlund vervolgt: "Ons sterke partnernetwerk, gekoppeld aan een groeiend en innovatief assortiment, heeft Konftel verder op de kaart gezet en wereldwijd organisaties gestimuleerd om met succes over te stappen op meer hybride werkmethodes. Wij verwachten dat deze trends, op basis van duurzaamheid, wendbaarheid en hoogwaardige visuele en audiotechnologieën, ook op de lange termijn een vervolg krijgen."


Duurzame investeringen mogelijk maken

Daarnaast inspireert Konftel ook tot 'groenere' werkwijzen, zoals de certificering 'Klimaatneutraal' duidelijk maakt. Edlund wijst op het feit dat veel meer ruimten moeten worden aangepast voor videovergaderingen, vooral als mensen straks weer op hun werkplek zitten en bij praktisch elke vergadering minstens één deelnemer op afstand aanwezig zal zijn. Hij wijst erop dat duurzame en klimaatvriendelijke producten essentieel zijn met het oog op de grote investeringen in hardware voor de hybride werkplek.
Hij besluit met: “2020 bracht enorme veranderingen met zich mee. Het zal nooit meer zijn zoals het was. Vergaderen-op-afstand is een doeltreffend en aantoonbaar milieuvriendelijk alternatief voor zakenreizen. Het zal een belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling van het arbeidsproces. Wij zitten in de ideale positie om wederverkopers te ondersteunen bij de overgang van hun klanten naar meer hybride werkmethodes. De digitale transformatie is vanaf dit jaar niet meer te stuiten. Het bewijs ligt in onze forse omzetgroei. Wij danken al onze partners, overal ter wereld, voor hun onmisbare inzet."

 

 

Wij als Exertis Pro AV vinden het erg leuk om de waardering van Konftel te krijgen in de vorm van 2 awards. Ze hebben al een mooie plaats gekregen op ons hoofdkantoor in Dordrecht. Natuurlijk blijven we ons best doen om het merk Konftel en de mooie producten goed in de markt te zetten.
 

Exertis